dimarts, 18 de Agost de 2015

Preparar els nens per a la tornada a l'escola

En unes setmanes els nens reprendran l'activitat escolar, el final de les vacances d'estiu i la tornada a les aules pot afectar els nens sent una etapa traumàtica. Per això és important que els pares segueixin una sèrie de consells que permetran preparar els nens per a la tornada a l'escola.

Aviat haurem de començar a pensar en preparar els nens per a la tornada a l'escola, d'aquesta manera reduirem el risc que pateixin la denominada síndrome de la normalitat infantil, es tracta d'un conjunt de símptomes com el cansament, l'ansietat, la depressió , la manca de gana, etc., que apareixen en haver realitzat un canvi dràstic d'hàbits, es passa del gaudi de les vacances, la llibertat d'horaris, els àpats diferents a les habituals, a la tornada a la rutina de les activitats escolars , els horaris definits, una dieta més normalitzada, etc.

Els pares podem ajudar perquè els nens reprenguin la seva activitat de la manera més agradable possible i sense que sigui tan traumàtic. Un parell de setmanes abans que comenci el col·legi és convenient que els nens es vagin acostumant a la rutina de l'horari, anar a dormir més aviat i igualment llevar-se més aviat, apropant a l'horari seguit durant el període escolar. De la mateixa manera, és interessant començar a realitzar els àpats a les mateixes hores d'abans que s'iniciés el període de vacances, això facilitarà que s'habituïn novament a la rutina de l'horari marcat pel període escolar.

[...]


Leer más...

Publicado por APIMA.CeipNouSLluis @ 12:29  | Educaci?
Comentarios (0)  | Enviar